Drogen

Mijn Leifheit droogmolen is niet meer gemakkelijk in- en uit te klappen, hoe los ik dit op?

Wij adviseren u de bewegende delen van de droogmolen in te spuiten met siliconenspray. Vergeet niet de doppen van de armen te verwijderen zodat ook in de armen gespoten kan worden. Het probleem dient dan verholpen te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, ga dan na of u in aanmerking komt voor garantie (zie algemene garantieafhandeling).

Hoe onderhoud ik mijn Leifheit Linomatic?

Om de levensduur van uw Leifheit Linomatic droogmolen te verlengen en ervoor te zorgen dat deze gemakkelijk te bedienen blijft, raden wij u aan uw droogmolen regelmatig te reinigen. Daartoe opent u de droogmolen zo ver mogelijk en spuit siliconen spray in de openingen, waar de lijnen doorheen lopen. Daarmee worden de draagarmen van binnen gereinigd en kunnen de lijnen in en uit de armen getrokken worden. Ook raden wij u aan de buis, waarlangs de armen omhoog getrokken worden, in te vetten met siliconen spray.

Hoe kan ik de bodemhuls van de LEIFHEIT droogmolen in mijn tuin inbetonneren?

  1. Zoek een zonnige plek en let daarbij op bomen, struiken etc.
    De droogmolen moet vrij kunnen draaien, de benodigde ruimte staat aangegeven op de verpakking.
  2. Graaf een gat volgens het schema.
  3. Meng ca. 20 l (2 emmers) vochtig beton (verhouding: 5 delen zand, 1 deel cement, een beetje water) en vul het beton in het gat.
  4. Houd de bodemhuls daarbij loodrecht. Controleer dit met de droogmolen en een waterpas.
  5. De huls moet zover uit het beton komen, dat het deksel kan worden gesloten.

Laat het beton een paar dagen uitharden.

Is uw vraag nog niet beantwoord? Klik dan hier voor het contactformulier. Telefonisch is de consumentenservice bereikbaar van maandag t/m donderdag, van 13:00 uur tot 16:00 uur op het nummer 035 699 73 59.